Бісковицька громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятка. Як запобігти харчовому отруєнню та гострій кишковий інфекції

Дата: 25.05.2022 17:04
Кількість переглядів: 820

Пам’ятка.

Як запобігти харчовому отруєнню та гострій кишковий інфекції.

 

     Основна причина виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів. Щоб не захворіти в літній період на ГКІ необхідно дотримуватись  відповідних санітарних умов, а саме:

 

підтримуйте чистоту:

    • мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;
    • мийте руки після відвідування туалету;
    • вимийте і продезинфікуйте всі поверхні і кухонне приладдя, що                                                          використовується для приготування їжі;
    • захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.

відокремлюйте сиру їжу від готової:

    • відокремлюйте сире м’ясо, птицю і морепродукти від інших харчових продуктів;
    • для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками;
    • зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.

 ретельно готуйте їжу:

    • ретельно прожарюйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і морепродукти;
    • доводьте страви до кипіння, щоб переконатися, що вони готувалися при 100° С;
    • сік м’яса чи птиці при приготуванні повинен бути прозорим безкольоровим, а не рожевим;
    • ретельно підігрівайте приготовану їжу.

зберігайте їжу при безпечній температурі:

    • не залишайте приготовану їжу при кімнатній температурі більш ніж на 20 хв;
    • не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику;
    • не розморожуйте продукти при кімнатній температурі.

 використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:

    • використовуйте чисту або очищену воду;
    • обирайте свіжі і незіпсовані продукти;
    • ретельно мийте овочі і фрукти, особливо, якщо вживатимете їх свіжими;
    • не вживайте продукти, у яких закінчився термін придатності.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування: Шановні мешканці нашої громади, ми хотіли б дізнатись Вашої думки, в плані чи подобається робота нашого сайту.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних